Evo već noćima zarezujem kestenje i redam ih u pleh, pa ih gledam kroz staklo pećnice kako se pretvaraju u deliciju par-ekselans. Izvadim ih kad počnu da pucketaju i onda ih onako vrele krckam međ' prstima i jedemmmm.
Uz njih podnosim i OBN televiziju.
kod nas su pecena bundeva i kospice na programu :)
ReplyDeletepropali
Jezik mi se upalio od košpica :))))
ReplyDeleteovo skroz renovirano...
ReplyDeletegost b
ja nekih dan slucajno otkrih kako od jesenjeg lisca praviti ruze:-))
ReplyDeletemadhatter
eto i tebeeeeee :)
ReplyDeletekestenje nekako volim jesti niz ulicu, smrznutim rukama, ali mozda stvarno i probam u rerni za vikend. bez obn-a, doduse.
a mozda da napravimo i ovo?
http://smittenkitchen.com/2010/12/roasted-chestnut-cookies/
@GostB: Tufnice su in! :)
ReplyDelete@Madhatter: Eto vidiš. Biće da je jesen the new black. Hahaha...
@iLuzija: Pa, da znaš da i mene kestenje po pravilu podsjeća na Beograd i ulične prodavce, garave prste i zube, košavu i smrzavanje.
Ali dobri su i u kućnoj varijanti, vjeruj (slobodno ignoriši OBN!).
A čekiraću i recept! Izgleda fantastično! :)
http://www.imdb.com/title/tt1588398/
ReplyDeleteMa ne mogu ja ovdje, man' me se lepa Nasto pile moje kestenjasto :)
ReplyDeleteBepina, girl from Ipanema
sta, i ti presla u ovaj svijet
ReplyDeleteajd neka si ;))
@Imdb: Hvala, taman mi treba film. :)
ReplyDelete@Bepo: Štoooo? :)))
@Anonymous: Preselila, tobe jarabi. Hahahaha...
A zasto se selite?
ReplyDeleteJe l' zbog oglasa?
Je l ' zbog rata?
Taman jesen, taman kestenje, a taman i koshpe.
ReplyDelete@999: For the fun of it! :)
ReplyDelete@SB: Baš!!
Ah da, FYI: SB=SJ
ReplyDeleteNest'o mi komentar a bio je ođe!
ReplyDeleteVolim kestenje. Nek se selite, za vaše je dobro.
@SB: Ok.
ReplyDelete@Biberlee: Komentar se zagubio među tufnicama. :))
Ja cu ti post komentarisat u djerdanu javno il' nekoj drugom kontakt programu ako mi ne otvoris pendzer tamo. :)
ReplyDeleteAnonymous: Hahahaha, jedino ako ispadnem u Hayatovom bajramskom programu.
ReplyDelete